Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa
   Home  •  Profil  •  SSS  •  Üye Listesi  •  Kullanıcı Grupları 
 Kayıt  •  Arama  •  Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın  •  Giriş

Welcome
ES-SELAMUN ALEYKUM MeNZiL ﷲMeNZiLiSTaN | DoSTuN SeSiﷲ |MeNZiL SoHBeTLeRi|MeNZiL HaTıRaLaRı|SaDaTı KiRaM|DoSTuN SeSi HOŞGELDİNİZ.

Dostun Sesi

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa -> ...HAYATTAN ŞİİRLER...
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MeNZiLaSiGi18
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ

MesajTarih: Cmt May 31, 2008 2:25 pm    Mesaj konusu: Dostun Sesi Alıntıyla Cevap Gönder

Dostun Sesi

Nice değerleri koydum mizan’a
Ağır basar oldu dostun kefesi
Mevsimlerim döndü geldi hazana
Baharımda kalmış dostluk neşesi.

Ne açan gülün kokusu haresi,
Ne öten bülbülün tatlı nağmesi.
Varsın açmasın gül ötmesin bülbül,
Yeterki tükenmesin dostların sesi.

Ne yanan bir sevdanın ateşi,
Ne de bir güzelin tatlı busesi.
Bir gönül dostun yoksa şu dünyada,
Gerisi boş gerisi yılan hikayesi.

Ne malın ne şöhretin cazibesi,
Her biri ayrı bir gaflet perdesi.
Bir dostun giderde dönmezse geri,
Yüreğinde yazılır hicran bestesi.

Demet demet güldü dostun nüktesi
Bitti muhabbetler kaldı ukdesi.
Bir gülüş bin güle bedeldi amma;
Para etmez oldu gülün destesi.

Kapattım açılmaz gönül kafesi
Zincirlere vurdum bitti neşvesi
Yine de bir dosta açmak isterdim
Vermeden dünyada ki son nefesi…

Başa dön
sıla
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Pzr Hzr 01, 2008 1:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah cc. razı olsun..

Dost Avucunu Değil Gönlünü Açandır..

Adamın birinin bir dostu varmış.Bu dost,önemli bir makama gelince, artık onunla görüşemez olmuş.Arada uzun zaman geçmesine rağmen,dostuyla bir türlü bir araya gelememiş.Geçmiş günlerde paylaştıkları güzel zamanları hep hatırlar imiş: ne var ki dostunun, kendini anmasıyla ilgili hiçbir haber alamıyormuş. Üstelik,kulağına gelen dedikodulara bakılırsa,geldiği yeni makamdan yepyeni dostlar edinmiş.

İnsanlar vardır, size dost derler ve yanınızdan ayrılmazlar. Aslında, o andaki boşluklarını doldurduğunuz için, siz gerçekten onun dostu değil doldu malzemesi konumundasınız. Size basıp geçtikten sonra,yeni dolgu taşları arayışına girerler ve bu sefer de onlara dost demeye başlarlar.

Ne var ki, geldikleri makamda -gizli de olsa- dostlarıyla görüşmeye vakitleri olmayanlar,makamdan düştüklrinde, dertlerini dökmek ve teselli bulmak için "dost"larını ararlar. Bu tip insanlardan uzak durmak gerekir;bunlar hayatınızı karartırlar.

Bir insan da gerçekten dostunuzsa ve siz onu çok seviyorsanız, her gün yanına uğramayınız.Bu davranışınız her ikinizede bıkkınlık verebilir ve dostluğu dağıtabilir. Hasretin olmadığı yerde vuslatın , sevginin ve bunların doğurduğu heyecanın da pek bir anlamı olmaz.Sürekli aynaya bakmak gaflet doğurabilir!

Ebu Hureyre(ra) ,Peygamberimizin(sav) yanına her gün gelirdi.Bundan dolayı Peygamberimiz ona :Ya Ebu Hureyre, beni gün aşırı ziyaret et ki,muhabbetin çok olsun " diye buyurdular.

Bir arife:Güneş bu kadar güzel iken onu seven,ona gönül veren kimseyi duymadık,nedendir? diye sordular.
Arif şu cevabı verdi:Her gün görüldüğü içindir.Baksanıza , kış mevsiminde arasıra saklandığı için doğunca sevilmektedir.

Gazali'nin bir sözü vardır:

Üç tip insan vardır.

Mikrop gibidir, ona yaklaşılmaz;çünkü öldürücüdür.

İlaç gibidir;ölçülü alınır;ama mutlakka ihtiyaç duyulduğunda alınmalıdır.

Gıda gibidir;onsuz olmaz.

Hayatımızda her tür insan elbette vardır ve olmalıdır da. İyi insanı anlamak için ,kötü insanların darbesini yemek gerek.
Hayatta bir dosta sahip olmak en büyük nimettir.Çünkü dost gözünü kırpmadan canını verebilir.Şöyle etrafımıza baktığımız zaman hayal kırıklığına uğruyoruz değil mi?
Kabuk kırılmadan öze ulaşılmaz.Dostun sesi özden gelir, kabukta kalanların ise kavgası bol olur.İnsanlar,kabuk yer mi hiç!
Dost sadece dünyada eğlendiren değil,o, ebedi arkadaştır.Kendini unuttuğun zaman sana kendini hatırlatır.Düştüğün zaman da yanında olandır.

Dost Allah'tır,O'nun Peygamberidir.O'nun Güzel Kullarıdır.

Alıntı..
• SiTe aDMiN
• SiTe aDMiN

MesajTarih: Çrş Tem 02, 2008 10:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hak razı olsun sofi kardeşlerim çok güzeldi
Sizlerle bende nacizhane bildigim bi sözü yazmak isterim

"Dostu dost sanma,dost dediğin insana kanma.
Dostsuzda yapma,dostsuzda yatma !...
Eğer dost ararsan çık git bir zamanın gavsına..
Dert yanda bak dostlugun kalıcılıgına"...

..:: BeDRi_DuCa::..
Başa dön
gülkafesi
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Çrş Tem 02, 2008 11:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

allah razı olsun kurban güzel şiir rabbim bizi dostlarından ayırmasın bizi önce dostlarına dost sonrada kendine dost eylesin inş aminn
Başa dön
NuRuLNaKsi
• SüPeR MoDeRaTöR
• SüPeR MoDeRaTöR

MesajTarih: Çrş Tem 23, 2008 2:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

razi gulal
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Çrş Tem 23, 2008 4:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1453
İnâyetine sığındım, kapına geldim. Hidâyetine sığındım lütfuna geldim. Kulluk edemedim, afvına geldim.
Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakîkati öğret.
Sen duyurmazsan ben duyamam, Sen söyletmezsen ben söyleyemem, Sen sevdirmezsen ben sevemem.
Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa -> ...HAYATTAN ŞİİRLER... Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)   

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Community Chest

Download our forum toolbar